Acnetherapie

Iedereen die zich stoort aan puistjes, mee-eters en littekentjes die ontstaan zijn door acne kan behandeld worden bij Huidzorg Unique. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Er bestaat geen standaard enkelvoudige behandeling voor acne. Een combinatie van technieken, met of zonder ondersteunende medicatie, zullen bepalen of de acne verbetert. Het lukt meestal ervoor te zorgen dat de acne rustig wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen die gecombineerd kunnen worden. Deze combinaties zorgen voor een zichtbaar resultaat op langere termijn. Een acnebehandeling ziet er vaak als volgt uit:

 1. Reinigen van de huid met een cleanser, toner en scrub.
 2. Diepte reiniging van de huid. Het verwijderen van comedonen en puistjes.types acne
 3. Aanprikken met een steriel naaldje en verwijderen van gesloten comedonen, puistjes en gerstekorrels.
 4. Het aanbrengen van een passende peeling om de dode huidcellen te verwijderen, ontstekingen te remmen en de huid te vernieuwen.
 5. Behandeling van littekens die zijn ontstaan na acne. Bijvoorbeeld met een peeling of dermapen.
 6. Aanbrengen van een masker en huid herstellende crèmes.
 7. Adviezen over huid verbeterende en huid herstellende crèmes voor thuisgebruik.
 8. Evalueren van de voortgang. Maken van foto’s.
 9. Correspondentie en overleg met de huisarts over de voortgang en eventueel voor het gebruik van aanvullende medicijnen.
 10. Toepassen van camouflagetherapie met lycogel. Dit is een ademende en ontstekingsremmende foundation speciaal ontwikkeld voor o.a. acne.

Manuele reiniging van de huid

Onder een manuele reiniging van de huid wordt verstaan het aanprikken en verwijderen/ledigen van mee-eters en puistjes. Door de in de poriën opgehoopte talg weg te halen, vermindert zich de kans dat er een ontsteking ontstaat en worden littekentjes voorkomen.

“Door de in de poriën opgehoopte talg weg te halen, vermindert zich de kans dat er een ontsteking ontstaat en worden littekentjes voorkomen.”

Chemische peelings

Bij huidzorg Unique wordt gewerkt met verschillende soorten peelings van verschillende sterktes. Er wordt voornamelijk gewerkt met glycolzuurpeelings 50% en 70% en peelings van Dermaquest. Met dit aanbod van peelings kan voor verschillende huidaandoeningen de juiste peeling worden ingezet.
Doel hiervan is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en de talg zal minder snel in de porie ophopen. Bovendien wordt door het verwijderen van de dode huidcellen de celvernieuwing gestimuleerd. Door deze versnelde celvernieuwing kunnen acnelittekentjes, oppervlakkige pigmentvlekken en fijne rimpeltjes vervagen.

Dermapen

Voor behandeling van littekens na een operatie of ten gevolge van acne, pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpeltjes en vergrote poriën in het gezicht. De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Deze vorm van behandelen maakt gebruik van kleine naaldjes die op hoge snelheid miniscule gaatjes in de huid maken. Deze kleine kanaaltjes zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om het herstelproces van de huid op een natuurlijke manier te activeren. Naast het huidherstel zorgt de Dermapen ook voor een versnelde collageen aanmaak, dit eiwit zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Dermapen is zeer goed in te zetten bij acnelittekens, om deze van kleur te verbeteren en vlakker te maken.

“Dermapen is zeer goed in te zetten bij acnelittekens, om deze van kleur te verbeteren en vlakker te maken.”

Camouflage

Om acne te camoufleren kan men lycogel gebruiken. Lycogel is een foundation die ontwikkeld is voor de toepassing na cosmetische ingrepen en is ook uitermate geschikt voor acne. Het is een ademende foundation en bevorderd het herstelproces van de huid. De foundation is er in 12 kleuren en geeft een perfecte dekking die er natuurlijk uit ziet. Hij is waterbestendig tot 90 minuten zwemmen en beschermt het gezicht met een zonnefactor 30.

Wat heeft een slechte invloed op acne?

 • Stress. Bij stress wordt de androgene hormoonproductie verhoogd.
 • Verkeerde huidverzorgingsproducten
 • Gebruik verzorgingsproducten zonder parfum en alcohol. Parfum kan de huid irriteren en alcohol droogt de huid uit waardoor deze juist weer talg wil aanmaken.
 • Te veel zon
 • Irritatie van de huid door bijvoorbeeld schurende kleding
 • Te veel melkproducten
 • Voedsel dat je bloedsuikerspiegel sterk beïnvloedt, zoals suiker en chocolade.

Wat is het advies bij acne?

 • Verzorg je huid mild en gebruik daarbij alleen producten met ingrediënten waarvan de werkzaamheid is bewezen zoals bijvoorbeeld salicylzuur, benzoylperoxide en vitamine C.
 • Reinig een- of twee keer per dag je huid met een cleanser.
 • Gebruik een toner met ontstekingsremmende ingrediënten.
 • Gebruik een exfoliant om de dode huidcellen te verwijderen. Een exfoliant is geen scrub met korreltjes, maar een crème met bijvoorbeeld alpha-hydroxyzuren in een concentratie van 10%.
 • Hydrateer je huid met een dagcrème op waterbasis.
 • Bescherm je huid tegen de zon. Dit is vooral belangrijk na een behandeling met peeling.

Wat voor vergoeding van de behandeling is er mogelijk?

Acne wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van vergoeding is afhankelijk van het type aanvullende verzekering dat u heeft afgesloten. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Behandelingen dienen contant of op rekening betaald te worden aan Huidzorg Unique. De patiënt kan de factuur zelf indienen bij de zorgverzekeraar. Soms wordt er door de zorgverzekeraar nog om een verwijsbrief van de arts gevraagd.

 

Klik hier om direct een afspraak te maken