Chemische peeling

Met een chemische peeling kun je een cosmetische verbetering of verjonging van de huid verkrijgen. Door een peeling worden dode huidcellen versneld verwijderd, doordat de verbindingslaag tussen de cellen verbroken wordt en de huidcellen loslaten. Dit is een chemisch proces en vandaar de naam chemische peeling. Door de peeling worden dieper gelegen cellen geprikkeld om nieuwe huidcellen aan te maken, wat tot een hogere celdeling lijd. Daarnaast worden collageen en elastine geprikkeld om nieuwe vezels aan te maken. Door het verwijderen van de dode huidcellen laag nemen verstoppingen in talgklieren af.  De huidvernieuwing zorgt voor een beter huidstructuur en pigmentatie, fijne lijntjes en littekens vervagen waardoor de huid er in het geheel egaler uit gaat zien.

Welke verschillende peelings zijn er?

Bij Huidzorg Unique wordt gewerkt met de peelings van Dermaquest:

  • Jessner
  • Power Pumpkin
  • Salicylpeel
  • Power Peptide
  • Mango Brite
  • Pigma Brite
  • Glycolzuur 50%
  • Glycolzuur 70%

Hoe ziet een behandeling eruit?

Eerst wordt de huid gereinigd met een cleanser en scrub. Daarna wordt de huid ontvet met een alcoholoplossing. Afhankelijk van de soort peeling en huidreactie blijft de peeling enkele minuten op de huid zitten. Bij sommige peelings worden meerdere lagen na elkaar opgebracht. Sommige peelings dienen met koud water gestopt te worden. Indien er sprake is van acne, zullen de onzuiverheden voor de peeling verwijderd worden. De behandeling wordt afgesloten met een verzorgende creme met zonbescherming of met de lycogel foundation indien camouflage gewenst is.

“Bij een medische indicatie wordt chemische peeling vergoed, bij een cosmetische niet.”

Voor en na de behandeling

Vier weken voor, tijdens en na een behandeling met peeling wordt geadviseerd niet in de zon of onder zonnebank te gaan. Dit om pigmentverschuiving te voorkomen. Peelings worden in kuurverband ingezet en er zijn doorgaans zes tot acht behandelingen nodig om de twee à drie weken. Als voorbehandeling wordt een exfolierende voorbehandelingscreme geadviseerd met een licht percentage zuren erin, zodat de huid alvast aan de peeling kan wennen. Een chemische peeling voelt meestal prikkend aan op de huid. Afhankelijk van de soort peeling ziet de huid na de behandeling er één dag rood uit en ontstaan er in de week na de peeling schilfers op de huid. Tussen de peelings door kun je jouw huidverzorgingsproducten en zonnebrandcreme gebruiken en eventueel een nabehandelingscreme.

“Cosmetische verbetering of verjonging van de huid met een chemische peeling”

Wordt een chemische peeling vergoed?

Een chemische peeling kan bij verschillende huidaandoeningen ingezet worden. Bij een medische indicatie zoals acne, acne rosacea, acnelittekens, hyperpigmentatie kan de behandeling met verwijzing uit de aanvullende verzekering vergoed worden. Bij cosmetische indicatie wordt de behandeling niet vergoed.