Coagulatie

Coagulatie is een techniek waarbij huidweefsel wordt dicht- of weggebrand. Steelwratjes en kleine rode bloedvaatjes kunnen hiermee worden weggehaald.

Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht. Een spider naevus (spinnekop) bestaat uit een centraal rood puntje of bolletje dat doorgaans zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit punt waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit. De roodheid is weg-drukbaar; dat wil zeggen dat door op de plek te drukken het bloed uit de vaatjes kan worden geduwd. Bij loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddelijk.

Behandeling van rode vaatjes

Tijdens de behandeling van deze kleine rode bloedvaatjes laat de huidtherapeut een klein naaldje oppervlakkig in de huid zakken. De huidtherapeut geeft stroom waardoor het naaldje warm wordt en waardoor de eiwitten in het bloedvaatje oplossen. Het bloed stolt en het vaatje en de rode kleur verdwijnen. Na enkele dagen zullen korstjes ontstaan die moeten genezen. Bij een ergere vorm van couperose kan gedacht worden aan behandeling met IPL (Intense Pulsed Light).

Behandeling steelwratjes

Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige huidgezwelletjes die erg veel voorkomen. Ze komen meestal voor in de hals, oksels en liezen. Iedereen kan ze krijgen, maar mensen met diabetes of overgewicht hebben meer kans op ontwikkeling van steelwratjes. Hoe ze precies ontstaan is nog onbekend. Soms kunnen ze klachten geven door schurende kleding of worden ze als cosmetisch ontsierend ervaren. De steelwratjes kunnen dan gemakkelijk weggehaald worden met een coagulatiepen. Hiermee kun je steriel en snel het steeltje van de fibroom doorbranden zonder de gezonde huid te beschadigen.

Welke vergoedingen zijn mogelijk?

Deze behandelingen worden helaas niet vergoed door jouw zorgverzekering.
Kijk in het menu bij
tarieven voor meer informatie over de kosten per behandeling.