Icoone® LaserMed

Intensieve bindweefselmassage van de huid. Het stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen, bevordert de doorbloeding van de huid en verzacht verhard (litteken) weefsel. Doormiddel van een mechanische stimulatie van de cellen wordt het ontwakingsproces opnieuw opgestart op een natuurlijke en pijnloze manier. Op deze manier wordt de verminderde activiteit in de huidcellen opnieuw geactiveerd in de kern van de huid. Rimpels, verslapte huid, onderkin en contouren worden op deze manier verbetert. 

Welke huidaandoeningen worden behandeld?

Huidzorg Unique behandeld de volgende huidaandoeningen met de icoone® LaserMed; het apparaat dat de bindweefselmassage geeft.

 • Behandeling na liposculptuur of liposuctie.
 • Bestraalde huid.
 • Cellulite
 • Lipoedeem
 • Littekens door trauma.
 • Vastzittende vetophopingen (panniculose).
 • Verouderde of verslapte huid.

Icoone® LaserMed

Het apparaat dat we gebruiken is de icoone® LaserMed. Deze werkt tweeledig. Aan de ene kant pakt het de afvoer van hardnekkige vetten aan. Aan de andere kant wordt er gelet op de huidkwaliteit (stevigheid, cellulite). Het werkt rechtstreeks in op de adipocyten die aanwezig zijn in onze onderhuid (slankheidsscellen) en op de fibroblasten, die aanwezig zijn in onze huid (jeugdigheidscellen). 

Het zorgt voor een 100% natuurlijke celstimulatie en is een actieve stimulatie in de strijd tegen huidveroudering. Je kunt het zien als een work-out voor jouw huid. 

Hoe werkt een bindweefselmassage behandeling met icoone® LaserMed?

De huidtherapeute van Huidzorg Unique behandeld dat gedeelte van jouw lichaam wat nodig is en wat van te voren besproken is. Dit doet ze met het icoone® LaserMed apparaat. Deze heeft verschillende behandelknoppen, welke geschikt zijn voor verschillende lichaamsdelen en huidaandoeningen.

 • De behandelkop van de icoone® LaserMed gaat over het te behandelen huidoppervlak. Tijdens deze behandeling pakt de icoone® LaserMed een huidplooi op en rolt hem als het ware weer uit.
 • Er ontstaat zo een massage die onder andere de bloedsomloop en de lymfevaten stimuleert. De aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen worden op deze manier bevordert.
 • Het is een pijnloze behandeling. Sommige patiënten ervaren napijn enkele uren na de behandeling. Dit verdwijnt weer.
 • Een behandeling duurt gemiddeld 20 tot 40 minuten, afhankelijk van welke gebieden je behandeld wilt hebben.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Dit is sterk afhankelijk van de klachten waarvoor je komt. Is het voor een medische of cosmetische aandoening? Wat is jouw doel? En wat is de conditie van de huid? Tijdens de intake kan de huidtherapeute hier een goede inschatting van maken. 

Wat is het resultaat?

Na een aantal behandelingen zie je duidelijk dat vet- en vochtophopingen afnemen. Patiënten ervaren minder last van hun klachten en zien en voelen dat de bindweefselstructuur verbetert. Vaak zie je een gezondere, stevigere, soepelere en gladdere huid zich vormen. Het is wel belangrijk dat deze behandeling gecombineerd wordt met een goede lichaamsverzorging, waarbij de patiënt let op voeding en beweging.

Wordt een bindweefselmassage behandeling vergoed?

Dit is afhankelijk van of je een medische indicatie heeft en wat jouw zorgverzekeraar hierin vergoed. Neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekeraar of vraag de huidtherapeute van Huidzorg Unique om advies. 

Veelgestelde vragen icoone® LaserMed

Medische indicaties gebruik icoone® LaserMed

Vasculaire problematiek 

Littekens

Spierpijn en spierspanning

Veneuze insufficiëntie 

Lymfoedeem, lipoedeem 

Brandwonden (littekens)

Pre- en post-liposuctie 

Pre- en post operatief

Sclerodermie 

Fibromyalgie

Beauty en Wellness indicaties gebruik icoone® LaserMed

Cellulite 

Slechte doorbloeding

Verslapping

Bodycontouring

Rimpels 

Lymphatische drainage 

Omtrekvermindering

Anti-aging

Lipoedeem en de icoone® LaserMed

Lipoedeem niet te verwarren met lymfoedeem, is een aandoening waarbij vetweefsel ongelijkmatig verdeeld is over het lichaam. Bij deze aandoening kunnen plaatselijke vetophopingen ontstaan op de heupen, dijen, onderbenen, binnenkant van de knieën en ook op de binnenkant van de armen. Anders dan bij lymfoedeem hebben cliënten met lipoedeem vrijwel altijd pijnklachten. Op delen van het lichaam kan de huid erg gevoelig zijn waardoor aanraking met en op de huid vaak pijnlijk is. Bij lipoedeem rondom onderbenen kunnen de benen koud aanvoelen en snel vermoeid raken. Een veelgehoorde klacht naast pijn, is dat deze aandoening ook vermoeidheid en snelle overbelasting met zich meebrengt.

De icoone® LaserMed combineert de gepatenteerde Roboderm® technologie met LED en Laser. Dankzij de combinatie van deze technologieën is icoone® een innovatief systeem dat op elke millimeter van de huid intens (en met respect voor de huid) werkt. Icoone® sluit perfect aan bij de behandeling en ondersteuning van lipoedeem-klachten. Icoone® stimuleert op een natuurlijke, pijnloze en respectvolle manier de zuurstoftoevoer naar het bindweefsel en de fibroblasten. Tevens wordt de bloedcirculatie gestimuleerd waardoor een behandeling met icoone® de genezing van vasculaire- en lymfe aandoeningen ondersteunt. Icoone® richt zich dus effectief op het verminderen van vetophopingen en kan zelfs op de binnenkant van de armen en benen op een pijnloze manier ingezet worden.

Icoone® bij lymfoedeem

Wist je dat icoone® breed inzetbaar is voor medische indicaties? Zo worden er veel cliënten met icoone® behandeld die kampen met klachten vanuit lipoedeem, lymfoedeem, littekens en spierklachten. Door de unieke Roboderm® technologie richt icoone® zich specifiek op het bindweefsel waardoor de behandelingen dus ook therapeutisch inzetbaar zijn zonder dat dit pijnlijk hoeft te zijn.

Voor cliënten met lymfoedeem wordt er drainerend gewerkt waardoor het lymfestelstel wordt geactiveerd en vocht beter wordt afgevoerd. Door de extra functie van LED en Laser wordt er een natuurlijk lipolyse-effect gecreëerd. Cliënten die een zwaar gevoel aan de benen bemerken, voelen direct na de behandeling verlichting. Wanneer je vanuit de lymfoedeemklachten ook bemerkt dat je gedurende de dag last krijgt van je spieren, is icoone® hiervoor in te zetten. Spierproblematieken worden verbetert doordat de doorbloeding wordt geactiveerd en hierdoor een beter zuurstoftoevoer ontstaat. Ook verbeteren we het bindweefsel door bijvoorbeeld pijnlijke verklevingen los te maken.

Littekens en icoone®

Littekenvorming is een natuurlijke fase van het genezingsproces waarbij niet alleen de opperhuid, maar ook de diepere huidlagen zijn beschadigd. Je huid kan in dit geval het beschadigde weefsel niet op dezelfde manier vervangen als bij wonden waarbij alleen de opperhuid is beschadigd. Bij een diepere wond maakt het organisme fibreus collageen bindweefsel aan om de beschadigde huidlagen toch te kunnen ‘repareren’. Er ontstaat dan een litteken.

Icoone® is momenteel het meest innovatieve, mechanische bindweefselmassage-systeem ter wereld. Zo is icoone® zeer effectief in te zetten voor het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, het losmaken van pijnlijke verklevingen en het ondersteunen van het genezingsproces van het litteken. Zelfs littekens op de meest delicate behandelgebieden zoals binnenkant armen, hals en oogleden zijn met icoone® pijnloos te verbeteren.

Met icoone® mogen wij drie dagen na wondgenezing al starten met het behandelen van littekens. Hierbij werken we eerst om het litteken heen om drainerend te werken waardoor de wondgenezing gestimuleerd wordt. Later in het traject wordt er ook op het litteken zelf behandeld. Hierdoor worden verklevingen effectief aangepakt.

Tarieven
Behandeling icoone®
Duur
Tarief
Gezicht en hals 30 minuten € 87,-
Gezicht, hals en decolleté 40 minuten € 99,-
Lichaamsbehandeling 1 focus zone 40 minuten € 87,-
Extra focus zone 20 minuten € 40,-

 

 

icoone® Bodysuit € 35,-

 

 

Healthcare (Medisch)
Behandeling*
* Behandeltijd is afhankelijk van de huidconditie en indicatie. Vraag jouw behandelspecialist om advies.
30 minuten € 50,-
40 minuten € 87,-
Extra focus programma € 40,-


*
Alle bovenstaande prijzen en tarieven onder voorbehoud van typefouten.

Afspraak annuleren?

Minimaal 24 uur van tevoren afmelden via telefoon of per mail anders wordt een no show tarief van € 20,– in rekening gebracht.