Laser ontharen

Ontharen met Laser van MeDioStar

Een perfect onthaart lichaam, vaak de droom van veel mannen en vrouwen. Niet meer hoeven scheren, geen wondjes meer of ingegroeide haren. Bij Huidzorg Unique kunnen we je hierbij helpen. Wij werken met de Duitse kwaliteit en betrouwbaarheid van de MeDioStar laser in ondersteuning in deze behandelingen.

Zo kunnen we je helpen met jouw vraag naar huidperfectie waarin we in gemiddeld 6 behandelingen een heerlijk zachte, glad onthaarde huid geven. Waarom deze laser? Omdat de laser werkt met een dual-wavelength waardoor iedere kleur huid en bijna iedere kleur haar te behandelen is. Dit komt omdat niet alleen de kleurdeeltjes in het haar de energie uit het licht opnemen, maar ook (de)oxyhemoglobine (bloed) een chromofoor is.

Hoe werkt het ontharen precies?

De laser geeft een lichtstraal af aan de huid. De lichtstraal wordt door het melanine (kleurdeeltjes) in de haren geabsorbeerd en omgezet naar warmte energie. Deze warmte dringt diep door in de haren, tot aan de wortel (papilla). Hier ontstaat er een stolling van eiwitstructuren en zorgt dit er voor dat de voeding naar de haar stop wordt gezet. Hierdoor valt de haar uit en komt deze niet meer terug. In gemiddeld 6 behandelingen kunnen we tot wel 90% van de actieve haren definitief verwijderen.

Is deze behandeling echt voor iedereen geschikt?

Ja, bijna iedereen kan de behandeling ondergaan. Natuurlijk staat veiligheid hoog in het vaandel en behandelen we enkel personen vanaf 15 jaar (onder begeleiding van een ouder of voogd) en dien je gezond te zijn. Er wordt voorafgaand de behandeling een anamnese afgenomen om te zien of er direct behandeld kan worden. Er wordt niet of niet direct behandeld wanneer er sprake is van:

 • Pacemaker/inwendige defibrillator
 • Auto-immune ziekten
 • Ziekten zoals: HIV/Aids, kanker  hepatitis – tuberculose
 • Bij gebruik van antibiotica
 • Bij wondjes op de te behandelen plek
 • Zwangerschap
 • Blootstelling aan zon/zonnebank minder dan 4 weken voor de behandeling
Hoe start de behandeling?

Huidzorg Unique zal tijdens het intakegesprek een behandelplan opstellen. Naast het definitief verwijderen van haren werkt de laser ook op het verbeteren van de huidstructuur. Op het moment dat de laserstraal zijn licht afgeeft ontstaat er een warmte in de huid welke zorgt voor een stimulering van collageen. Hierdoor krijgt de huid een frissere uitstraling, meer volume en een verfijndere structuur. Perfecte anti-aging behandeling dus! Naast deze rejuvenation-behandeling is er ook de mogelijkheid een acne en whitening (kleur vereffening) behandeling te boeken.

Voor meer informatie, neem contact met ons op!

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren definitief verdwijnen. Het gaat om haren in het gezicht, op het lichaam en bijvoorbeeld op huidtransplantaten. De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden om dit elektrisch te vernietigen. Omdat bij elektrisch ontharen de haren één voor één worden behandeld, is het alleen geschikt voor kleine oppervlakten. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.

“Huidzorg Unique werkt met de nieuwste apparatuur op het gebied ontharen met laser van Mediostar en elektrische epilatie, wat bijdraagt aan een effectieve behandeling.”

Voordelen laser ontharen met Mediostar

 • De haren worden duurzaam verwijderd.
 • Alleen de haartjes worden behandeld, de omliggende huid blijft intact.
 • Geen last meer van huidirritaties na scheren of harsen.
 • Dagelijks haren verwijderen met pincet is niet meer nodig.
 • De structuur van de huid wordt gladder, geen stoppels.
 • Geen last van ontstekingen ten gevolge van ingegroeide haren.
 • Men voelt zich zekerder zonder de ongewenste haargroei.
 • Je hoeft niet meer elke dag aan de haartjes te denken.

 

Adviezen

 • Gedurende het behandeltraject mag je de haren in het behandelgebied niet harsen of epileren. Wel scheren of knippen.
 • 6 weken voor, tussen en na de laatste laser behandeling de behandelde huid niet aan zonlicht blootstellen. Bij elektrisch epilatie geld dit voor 48 uur.
 • Wanneer je toch naar buiten moet de behandelde huid om de 2 uur insmeren met zonnebrandcrème spf30 of spf50.
 • Na de behandeling 24 uur geen make-up of andere crèmes gebruiken (lycogel is wel toegestaan) om afsluiting van de huid te voorkomen. De hitte moet uit de huid weg kunnen trekken.
 • De huid na de behandeling om het uur 5 minuten koelen met een koud washandje of coldpack.

Wordt ontharen met laser of elektrische epilatie vergoed door mijn zorgverzekering?

Duurzaam ontharen in het gelaat wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Raadpleeg jouw polis om te zien hoeveel je vergoed krijgt. Duurzaam ontharen elders op het lichaam wordt als cosmetisch beschouwd en daarom niet vergoed.

Wat is overbeharing?

Er zijn twee vormen van overbeharing, namelijk hypertrichose en hirsutisme.

Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al haargroei is. Er kunnen fijne haartjes verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen kunnen langer worden en in aantal toenemen. Onderbenen en romp zijn dan meestal ook zwaarder behaard. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit.

Hirsutisme is een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen. Veel haar verschijnt dan op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben: op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan normaal. Haargroei wordt gedeeltelijk gestuurd door hormonen. Overbeharing kan ook aangeboren zijn. De meest voorkomende oorzaak van hirsutisme is een overgevoeligheid van de haarzakjes voor een normale hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen met hirsutisme hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen in het bloed.