Compressiezorg

Wat houdt het in?

Wanneer je lichaam niet in staat blijkt om, zonder hulpmiddelen van buitenaf, het vocht in je benen te bestrijden of om de bloedcirculatie te ondersteunen dan heb je compressiezorg nodig. 

Vaak word je door een arts of specialist naar Huidzorg Unique doorverwezen. Dit kan zijn voor het aanmeten van elastische kousen (TEK), oftewel steunkousen. Ook verzorgen wij compressietherapie

Toepasbaar bij verschillende problemen

Compressiezorg komt kijken bij veel verschillende problemen. Zo heb je mensen die veneuze-, lymfatische- of lipoedeemproblemen hebben.

Naast de bekende TEK (steunkousen) zijn er nog meer hulpmiddelen die (vaak in combinatie met kousen) kunnen helpen om verlichting te brengen.

Op het moment dat een arm of been oedeem (vocht) vast houdt, zullen we kousen aanmeten. Bij voorkeur gebeurd dit in de ochtend, op het moment dat het been of arm zo min mogelijk vocht vasthoudt. Mocht het zo zijn dat het ledemaat teveel vocht vasthoudt dan kan er begonnen worden met een rek zwachtel. Deze tijdelijke oplossing zorgt er in basis voor dat het vocht afgevoerd kan worden. Zodra dit geslonken is, kan er een kous worden aangemeten. 

Borstkanker

Mammacarcinoom (borstkanker) is tegenwoordig helaas een veelvoorkomende ziekte. Na de behandeling blijven mensen vaak last houden van lymfoedeem. Dit kan op alle plaatsen van het menselijk lichaam voorkomen. Huidzorg Unique kan helpen bij oedeembehandelingen en littekentherapie.