Hoe werkt huidverbetering met Dermapen?

Littekens na een operatie of ten gevolge van acne? Pigmentvlekjes? Last van fijne lijntjes en rimpeltjes? Vergrote poriën in het gezicht? Dan biedt een behandeling met de Dermapen de perfecte oplossing voor jou! De behandelingen zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypen en patiënten van alle leeftijden.

Hoe werkt de Dermapen precies?

De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van microneedling. Het is een bijzonder effectieve methode om de huid in de diepte te vernieuwen zónder de opperhuid te beschadigen. De pen maakt gebruik van kleine naaldjes die op hoge snelheid minuscule gaatjes in de huid maken. Deze kleine kanaaltjes zijn met het blote oog niet zichtbaar, maar penetreren de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces van de huid te activeren. Naast het huidherstel zorgt de Dermapen ook voor een versnelde aanmaak van collageen en elastine. Deze eiwitten zorgen voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. De Dermapen kan daarom ook uitstekend worden ingezet ter behandeling van een verslapte of verouderde huid.

Welke verschillende behandelmogelijkheden biedt de Dermapen?

De Dermapen heeft verschillende instellingen. Zo kan de snelheid van de verticaal vibrerende naaldjes worden versteld, evenals de diepte waarmee de naaldjes de huid penetreren. Alvorens de daadwerkelijke behandeling, beoordeelt de huidtherapeut jouw huidconditie en aandoening en stelt zij samen met jou een passend behandelplan op. Iedere huid is immers anders en iedere aandoening vereist een specifieke aanpak. 

Hoe reageert de huid op een behandeling met?

Een behandeling met de Dermapen zal aanvoelen als kleine prikjes in de huid, deze zijn goed te verdragen maar het is gevoelig. Afhankelijk van de behandellocatie en de instellingen zal de huid na de behandeling roze tot rood kleuren. Daarnaast kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze bijwerkingen zullen na een dag afnemen. Tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan dat je gewend bent, je kunt de dagelijkse verzorging gewoon hervatten. Door de versnelde celdeling kan de huid ook licht gaan schilferen, dit is een gunstige reactie op de behandeling met de Dermapen. Het is van belang dat de huid beschermd wordt tegen UV-straling met een SPF 30.

Wanneer is er resultaat zichtbaar?

Na 2 tot 4 weken treedt er verbetering op. Het uiteindelijke resultaat zal daarna geleidelijk zichtbaar worden. De behandelfrequentie varieert van 4 tot 6 behandelingen en is afhankelijk van de locatie en de aandoening. De behandelingen worden met tussenpozen van 6 tot 8 weken gepland, zodat de huid tussentijds voldoende kan herstellen. Uiteindelijk zullen diepe littekens afvlakken en oppervlakkige littekens zelfs verdwijnen. Optisch zal de huid egaler ogen en zien rimpeltjes er zichtbaar fijner uit.

Wil je meer informatie over de Dermapen? Dan kun je altijd vrijblijvend (zonder verwijzing) een afspraak bij Huidzorg Unique maken.